Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Особливості Закону № 3050 на зустрічі податківців та місцевої влади в Броварах

, опубліковано 30 травня 2023 о 14:44

Днями відбулася зустріч за участі начальника Броварського відділу адміністрування податків з фізичних осіб управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Київській області Ігоря КРУГЛЯКА та начальника Броварського відділу оподаткування юридичних осіб управління оподаткування юридичних осіб ГУ ДПС у Київській області Віталія НЕСВІТА з міським головою міста Бровари Ігорем САПОЖКО та його заступниками по питанням нововведень Закону № 3050 «"Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо звільнення від сплати екологічного податку, плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за знищене чи пошкоджене нерухоме майно".

Так, Ігор КРУГЛЯК повідомив, що Законом змінено механізм визначення переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією.

Ігор КРУГЛЯК та Віталій НЕСВІТ повідомили присутніх про часові обмеження сплати земельного податку та орендної плати за земельні ділянки для фізичних та юридичних осіб на територіях, на яких ведуться чи велися бойові дії та тимчасово окупованих. Тому перелік територій, затверджений наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 22.12.2022 № 309 застосовується при справлянні плати за землю на відповідних територіях.

В контексті внесених змін Законом № 3050, присутні обговорили питання щодо індивідуальних податкових пільг щодо сплати екологічного податку, плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Крім того, наповнення державного та місцевих бюджетів стало однією із основних тем проведеного заходу.