Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Питання забезпечення своєчасності і повноти сплати податків на засіданні в Броварах

, опубліковано 31 травня 2023 о 13:17

У Броварах відбулася робоча зустріч за участі начальника по роботі з податковим боргом управління по роботі з податковим боргом ГУ ДПС у Київській області Олександром СТАРОВОЙТОМ, представниками місцевої влади, Броварського ВДВС,  ГУ ПФУ у Київській області та суб’єктами господарювання – боржниками.

Основна тема зустрічі, що відбулася – питання забезпечення своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Присутні обговорили перспективи надходження платежів до районного бюджету за рахунок основних бюджетоформуючих підприємств та недопущення випадків виплати заробітної плати нижче встановленого законодавством мінімального рівня.

Олександр СТАРОВОЙТ нагадав учасникам зустрічі, що відповідно до п.95.5 ст.95 Податкового кодексу України, якщо податковий борг виник у результаті несплати грошових зобов'язань, визначених платником податків у податкових деклараціях, стягнення коштів за рахунок готівки та/або коштів з рахунків такого платника у банках здійснюється за рішенням керівника (його заступника або уповноваженої особи) контролюючого органу без звернення до суду, за умови якщо такий податковий борг не сплачується протягом 90 календарних днів.

Заслухали під присутніх представників суб’єктів господарювання – боржників щодо шляхів погашення ними заборгованості по сплаті податків та зборів.

На проведеній зустрічі досягнуто узгодженості щодо здійснення постійного моніторингу погашення заборгованості на підприємствах-боржниках та контролю за виконанням графіків погашення заборгованості.

За підсумками засідання прийнято ряд рішень, направлених на поступове зменшення та ліквідацію боргів, підвищення рівня заробітної плати, легалізацію трудових відносин.