Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про зміни в порядку зупинення реєстрації податкової накладної на зустрічі в Борисполі

, опубліковано 06 липня 2023 о 15:34

Зважаючи на останні зміни щодо порядку розблокування процесу реєстрації податкових накладних, внесених постановою Кабінету міністрів України від 2 червня 2023 р. № 574, якою вносяться зміни до Постанови №1165 "Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних", в Борисполі пройшла зустріч за участі начальниці відділу оподаткування юридичних осіб управління оподаткування юридичних осіб ГУ ДПС у Київській області Наталії ДІГТЯР з представниками суб’єктів господарювання, які зареєстровані платниками ПДВ. 

Під час зустрічі Наталія ДІГТЯР повідомила, що Постанова № 574 повинна набрати чинності з 08 липня 2023 року. Зміни, що прописані в Постанові, спрямовані на зменшення кількості заблокованих накладних та спрощення адміністративних процедур для платників.

Так, передбачено автоматичну реєстрацію:

- ПН/РК у разі виключення платника податку з переліку ризикових при умові виконання певних вимог, які передбачені Порядком зупинення;

- зупинених ПН/РК у разі прийняття рішення комісією про врахування ТПП при умові виконання певних вимог, які передбачені Порядком зупинення.

Крім того, в Постанові, як зазначила Наталія ДІГТЯР,  прописано механізм адміністративного оскарження рішень про внесення платника податку до переліку ризикових та неврахування ТПП. Також, визначено, якщо платника внесено до переліку ризикових, то дія рішення щодо врахування ТПП автоматично призупиняється, але! не скасовується, що позбавляє платника податку від необхідності повертатись до питання повторного врахування таблиці після виведення його з переліку ризикових. Ще одне спрощення - у рішенні про внесення платника податку до переліку ризикових додано інформацію щодо дати включення до переліку ризикових контрагента, операції з яким визначено як ризикові.

Присутні на зустрічі обговорили вищевказані зміни та їх практичне застосування при здійснення діяльності.

Залишаємось на зв’язку:
Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast
Приєднатись до офіційного каналу ДПС у Телеграм: t.me/tax_gov_ua.

Бориспільський відділ
оподаткування юридичних осіб