Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Надання адміністративних послуг Бородянською ДПІ за 5 місяців 2024 року

опубліковано 12 червня 2024 о 13:27

Станом на 01 червня 2024 року на обліку в Бородянській державній податковій інспекції ГУ ДПС у Київській області перебуває 4082 платники податків, із них: юридичних осіб - 1432, фізичних осіб – підприємців - 2612 та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність - 38.

Працівниками ДПІ здійснюється сервісне обслуговування платників податків; приймання та комп’ютерна обробка податкової та іншої звітності; проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота щодо правильності заповнення звітності; постійно надаються консультації та рекомендації з питань використання сервісу ДПС «Електронний кабінет платника» та надається практична допомога щодо подання звітності в електронному вигляді. Надається практична допомога щодо отримання електронного цифрового підпису через онлайн-банкінг «Приват24».

На протязі січня-травня 2024 року фахівцями Бородянської ДПІ ГУ ДПС у Київській області надано громадянам та представникам бізнесу 1587 адміністративних послуг, із них 860 в електронній формі. 

Найактуальнішими послугами серед відвідувачів Бородянської ДПІ у цей період стали:

 - отримання реєстраційного номеру облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків - 540;

 - отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми та джерела виплачених доходів та утриманих податків – 126;

 - реєстрація реєстратора обліку розрахункових операцій – 33;

 - реєстрація програмного реєстратора обліку розрахункових операцій – 149.

Також зареєстровано 205 платників єдиного податку та надано 264 витяги з реєстру платників єдиного податку, з них 250 в електронному вигляді, надано 24 витяги з реєстру платників податку на додану вартість, зареєстровано 43 розрахункових книжок, зареєстровано 76 книг обліку розрахункових операцій, надано 9 довідок про підтвердження статусу податкового резидента України.

Платникам податків варто знати, що всі адміністративні та інші послуги надаються відповідно до вимог технологічних карток та нормативних документів, якими керуються фахівці Державної податкової служби. Ця інформація, а саме стандарти надання кожної послуги, є у відкритому доступі – в розділі «Адміністративні послуги» на субсайті ДПС у Київській області.

Також звертаємо увагу, що для отримання адміністративних та інших послуг радимо використовувати електронні сервіси ДПС України, зокрема, Електронний кабінет платника податків (cabinet.tax.gov.ua).