Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підсумки роботи Ірпінської ДПІ за січень-травень 2024 року

опубліковано 12 червня 2024 о 13:29

Одним з пріоритетних напрямків роботи Ірпінської ДПІ ГУ ДПС у Київській області є створення сприятливих умов для платників податків з метою надання якісних адміністративних, консультативних, інформаційних послуг.

Працівниками Ірпінської ДПІ в Центрі обслуговування платників здійснюється сервісне обслуговування платників податків; реєстрація та ведення обліку платників податків і платників єдиного внеску, об’єктів оподаткування та об’єктів,  пов’язаних з оподаткуванням; формування та ведення Державного реєстру фізичних осіб – платників податків; своєчасне приймання та комп’ютерна обробка податкової та іншої звітності; проводиться інформаційно - роз’яснювальна робота щодо правильності розрахунку податків та заповнення декларацій; надаються адміністративні послуги.

Протягом січня – травня 2024 року працівниками Ірпінської ДПІ було надано 5778 адміністративні послуги, в тому числі за травень – 1001.

Найбільшим попитом користується адміністративна послуга з видачі картки платника податків, внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків. Зокрема, в січні-травні 2024 громадянам видано 1988 карток, в тому числі в травні – 344; 589 громадянам видані відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків, в тому числі в травні – 66.  

Також  вагомими є адміністративні послуги по опрацюванню  документів платників єдиного податку. Так з початку року зареєстровано 819  платник єдиного податку, видано 1447 витягів з реєстру платників єдиного податку, відповідно у травні – 148 та 274. 

В січні-травні 2024 року зареєстровано: 

- реєстраторів розрахункових операцій — 66, в тому числі у травні - 11; 

- програмних реєстраторів розрахункових операцій – 434 та 74 у травні;

- книг обліку розрахункових операцій — 212, у травні - 37 ; 

- розрахункових книжок – 23, у травні – 11. 

Крім цього, за п’ять місяців поточного року суб’єктам господарювання видано 98 витягів з реєстру платників податку на додану вартість.