Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Наказ ГУ ДПС у Київській області від 31.08.2023 №734 "Про організацію співпраці з інститутами громадянського суспільства та бізнес-асоціаціями"

опубліковано 09 жовтня 2023 о 10:18

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДПС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

 Н А К А З

від 31 серпня 2023 р.                                                                                                                        №734

Про організацію співпраці з інститутами громадянського суспільства та бізнес-асоціаціями 

Керуючись законами України «Про центральні органи виконавчої влади»,  «Про громадські об’єднання», «Про інформацію», Положенням про Раду бізнес-омбудсмена, схваленим постановою Кабінету Міністрів України від 26 листопада 2014 року № 691 «Про утворення Ради бізнес-омбудсмена» (зі змінами), постановою Кабінету Міністрів України від 03 листопада 2010 року № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» (зі змінами), постановою Кабінету Міністрів України від 29 серпня 2002 року № 1302 «Про заходи щодо подальшого забезпечення відкритості у діяльності органів виконавчої влади», Положенням про Головне управління ДПС у Київській області, затвердженого наказом ДПС України від 12.11.2020 № 643 (зі змінами), а також з метою забезпечення належної взаємодії з інститутами громадянського суспільства, бізнес-асоціаціями, що представляють інтереси платників податків тощо та на виконання наказу ДПС України від 23.08.2023 № 687 «Про організацію співпраці з інститутами громадянського суспільства та бізнес-асоціаціями»

НАКАЗУЮ:

1. Утворити в ГУ ДПС у Київській області комунікаційну податкову платформу щодо взаємодії з інститутами громадянського суспільства, бізнес-асоціаціями, що представляють інтереси платників податків, тощо (далі – комунікаційна податкова платформа).

2. Визначити офіційною електронною адресою для обміну інформацією з інститутами громадянського суспільства, бізнес-асоціаціями, що представляють інтереси платників податків тощо, kyivobl.iks@tax.gov.ua.

3. Визначити заступника начальника ГУ ДПС у Київський області Буділовську Валерію координатором комунікаційної податкової платформи. 

4. Визначити відповідальним за отримання та передачу на реєстрацію звернень, що надходять на електронну адресу комунікаційної податкової платформи, заступника начальника управління – начальника відділу пресслужби та адміністрування субсайту управління інформаційної взаємодії Шехтман Тетяну та головного державного інспектора відділу комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Лисенко Тетяну.

5. Надавати (за вимогою) начальнику ГУ ДПС у Київській області (або особі, яка виконує його обов’язки) узагальнену інформацію щодо результатів розгляду звернень на комунікаційні податкові платформи інститутів громадянського суспільства, бізнес-асоціацій, що представляють інтереси платників податків тощо (проведені зустрічі, надані відповіді тощо).

Термін – щоквартально та за вимогою.

6. Координатору комунікаційної податкової платформи забезпечити:

6.1. надання звітів про заходи, проведені у межах роботи комунікаційної податкової платформи до Департаменту організації роботи Служби.

Термін – що п’ятниці та за вимогою;

6.2. організацію та супроводження проведення заходів за участі інститутів громадянського суспільства, бізнес-асоціацій, що представляють інтереси платників податків тощо (далі – заходи) та залучати фахівців структурних підрозділів до участі у проведенні заходів;

6.3. інформування керівництва ГУ ДПС щодо проблемних питань, які виникають під час підготовки заходів;

6.4. ефективну та оперативну комунікацію між ГУ ДПС та учасниками заходів;

6.5. перенаправлення усіх запитів, отриманих на електронну адресу kyivobl.iks@tax.gov.ua, на електронну адресу kyivobl.official@tax.gov.ua для реєстрації надалі в системі електронного документообігу відповідно до вимог Інструкції з діловодства в Головному управлінні ДПС у Київській області, затвердженої наказом ГУ ДПС у Київській області від 28.01.2021 № 200 (зі змінами). 

7. Визначити відповідальними за організацію роботи з розгляду звернень, які надходять на електронну скриньку комунікаційної податкової платформи, керівників структурних підрозділів за напрямами.

8. Керівникам структурних підрозділів забезпечити:

8.1. у межах компетенції особисту участь або участь компетентних працівників підпорядкованих структурних підрозділів у заходах, що організовуються відповідно до звернень на комунікаційну податкову платформу;

8.2. своєчасну підготовку якісної та у повному обсязі інформації з питань, що розглядатимуться (обговорюватимуться) під час  проведення заходів;

8.3. у межах компетенції структурного підрозділу надання координатору комунікаційної податкової платформи у визначений термін повну та якісну інформацію для підготовки проведення заходів;

8.4. належний оперативний розгляд звернень, які надходять на електронну адресу комунікаційної податкової платформи, структурними підрозділами відповідно до функціональних повноважень.

Термін – постійно;

8.5. надання управлінню інформаційної взаємодії інформацію про результати проведених зустрічей, розглянутих запитів (звернень) інститутів громадянського суспільства, бізнес-асоціацій, що представляють інтереси платників податків тощо за формою згідно з додатком, що додається.

Термін – щочетверга.  

9. Управлінню інформаційних технологій (Хороненко Людмила) забезпечити належну роботу електронної пошти, створеної для функціонування комунікаційної податкової платформи.

10. Управлінню інформаційної взаємодії (Різник Вікторія) забезпечити оприлюднення зазначеного наказу на субсайті ГУ ДПС у Київській області.

11. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

В.о. начальника                                                                                                           Юліана КОЗАЧЕНКО