Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

НОВАЦІЇ ПО ЗАСТОСУВАННЮ РРО НА «ГАРЯЧІЙ ЛІНІЇ» В ПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ

опубліковано 22 лютого 2021 о 08:50

У  Переяславській ДПІ ГУ ДПС у Київській області 19.02.2021 року відбулася  «гаряча лінія» за участі заступника начальника Переяславської  ДПІ  Наталії  ВЄДЕРНИКОВОЇ.  Платників цікавили питання щодо  порядку  застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

Так, платникам було наголошено, що Закон України № 265/95-ВР від 06.07.1995р. визначає правові засади застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних ПРРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. Дія його поширюється на всіх суб’єктів господарювання, їх господарські одиниці, які здійснюють розрахункові операції у готівковій та /або безготівковій формі.

Нормами п.296.10 ст.296 ПКУ визначено, що РРО та/або ПРРО не застосовуються платниками єдиного податку першої групи.

З 01.01.2021р. набрав чинності Закон України від 01.12.2020 № 1017-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо лібералізації застосування РРО платниками єдиного податку та скасування механізму компенсації покупця (споживачам) за скаргами щодо порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій частини суми застосованих штрафних санкцій».

Так. З 01.012021р. до 01.01.2022р. РРО та/або ПРРО не застосовуються платниками єдиного податку другої-четвертої груп (фізичними особами - підприємцями), обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує обсягу доходу, що не перевищує 220 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового ( звітного) року, незалежно від обраного виду діяльності, крім тих , які здійснюють:

- реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;

- реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров’я;

- реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

На всі питання було надано ґрунтовні відповіді.

                                  Переяслав-Хмельницька ДПІ