Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сеанс телефонного зв’язку "гаряча лінія" в Богуславській ДПІ

опубліковано 22 лютого 2021 о 08:47

У Богуславській ДПІ ГУ ДПС у Київській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Задекларуй доходи вчасно».

На запитання відповідала начальник Богуславської ДПІ Вікторія ПІДОПРИГОРА. Надаємо увазі читачів найцікавіші запитання та відповіді на них.

1.     Які граничні строки подання декларацій?

Граничні строки подання декларації за звітний (податковий) 2020 рік:

- для громадян, які відповідно до норм розділу IV Податкового кодексу України зобов’язані подавати декларацію, та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, – до  01 травня року, що настає за звітним. Останній день подачі – 30.04.2021;

- для фізичних осіб, які декларують право на податкову знижку – по 31 грудня включно наступного за звітним роком. Останній день подачі – 31.12.2021.

Граничним терміном вважається остання година дня, в якому спливає строк подання.

2. Які граничні строки сплати податкових зобов’язань, визначених у податковій декларації про майновий стан і доходи за 2020 рік?

До 19 лютого 2021 року (включно) – для фізичних осіб – підприємців (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування).

Протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку подання декларації – для фізичних осіб, стосовно яких проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування).

2 серпня 2021 року  – для громадян та осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність.

3.  Які доходи підлягають обов’язковому декларуванню?

Відповідно до Податкового кодексу України обов’язковому декларуванню підлягають:

доходи, з яких при нарахуванні або виплаті ПДФО не утримувався;

доходи від особи, яка не є податковим агентом (в тому числі від здачі в оренду власного рухомого чи нерухомого майна, продажу власного майна, продажу власної сільгосппродукції фізичним особам, тощо);

спадок від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступеня споріднення та подарунки від осіб, які не є членами сім’ї першого ступеня споріднення;

доходи від продажу інвестиційних активів;

іноземні доходи.

та в інших, передбачених Податковим Кодексом випадках.

 

Богуславська ДПІ