Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Лейтмотивом спільної онлайн наради податківців Київської області та керівників ОТГ Білоцерківського району стало питання наповнення місцевих бюджетів

, опубліковано 15 квітня 2021 о 16:11

Сьогодні відбулась розширена онлайн нарада керівництва ГУ ДПС у Київській області з керівниками об’єднаних територіальних громад Білоцерківського району щодо організації роботи з наповнення місцевих бюджетів та заходів, спрямованих на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення, а також з інших актуальних питань податкового законодавства.

У вступному слові заступник начальника податкової області Валерія Буділовська наголосила на необхідності організації спільної роботи щодо своєчасного наповнення місцевих бюджетів регіону та використання резервів, які є в територіальних громадах.

Продовжуючи тему, заступник начальника Михайло Огерук наголосив на необхідності конструктивних дій щодо зменшення заборгованості по платі за землю підприємствами, які тривалий час нарощують борги та продовжують здійснювати діяльність на орендованих земельних ділянках громад.

В свою чергу, голова Білоцерківської районної ради Василь Зеленський повідомив про готовність співпраці по ефективному вирішенню порушених питань.

Як зазначила начальник управління по роботі з податковим боргом Алла Кравченко, робота з такими платниками у числі з комунальними підприємствами Білоцерківського району є одним із резервних джерел наповнення бюджетів громад.

Щодо проведення інвентаризації використання платниками юридичними особами та фізичними особами – підприємцями будівель та земель не за призначенням та перегляду договорів оренди з урахуванням цільового призначення, наголосили у своєму виступі начальник управління податкового адміністрування юридичних осіб Павло Свиридов та заступник начальника управління податкового адміністрування фізичних осіб Олександр Лісовол. Говорили також про надходження акцизного податку до місцевих бюджетів, а також застосування касових апаратів суб’єктами господарювання. В свою чергу, голови територіальних громад активно долучалися до обговорення та висвітлювали свої бачення у вирішенні цих питань.

Значна увага при проведенні щорічної кампанії декларування доходів громадян та операції «Урожай» приділяється залученню до декларування доходів громадян, які є власниками земельних ділянок площею більше 2 га. На цьому наголосила заступник начальника управління податкового адміністрування фізичних осіб Анна Топка та закликала голів територіальних громад долучатися до спільного їх відпрацювання.