Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Користувачам ПРРО на замітку!

опубліковано 16 квітня 2021 о 15:28

Обухівська ДПІ ГУ ДПС у Київській області нагадує, що ухвалений 1 грудня 2020 року Закон №1017-ІХ про лібералізацію застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку і який набув чинності з 10 грудня 2020 року передбачає перенесення повної фіскалізації (обліку через касовий апарат) для підприємців на 1 січня 2022 року.

Також, наголошуємо, що використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО)  мають переваги перед класичними, а саме:

            швидка та зручна реєстрація ПРРО через Електронний кабінет;

            можливість використання режиму «офлайн»;

            за допомогою різних гаджетів (програмне забезпечення можна завантажити на смартфон, планшет, комп’ютер тощо);

            електронні чеки замість паперових;

            відсутність необхідності ведення книг обліку розрахункових операцій.

            У випадку пошкодження особистого ключа, не можна використовувати  ПРРО. Тож  розрахункові операції не здійснюються до моменту отримання нового ключа або підключення резервного РРО. Аналогічна вимога поширюється і у разі виявлення несправностей ПРРО або його викрадення. При цьому, суб'єкт господарювання зобов'язаний протягом дня, в якому виявлено несправність, засобами Електронного кабінету або засобами телекомунікацій направити до контролюючого органу Повідомлення  за формою № 2-ПРРО (ідентифікатор форми J1316701) з позначками «несправність» або «крадіжка пристрою чи компрометація ключа».

            Після усунення всіх несправностей, для відновлення роботи ПРРО суб'єкт господарювання подає Заяву з позначкою "Відновлення роботи". Якщо така Заява не надійшла протягом місяця, до Реєстру вноситься запис про скасування реєстрації ПРРО. У випадку прийняття суб’єктом господарювання рішення про припинення підприємницької діяльності, необхідно подати Заяву з позначкою «Скасування реєстрації».  До подання Заяви про скасування реєстрації ПРРО суб’єкт господарювання має забезпечити передачу всіх копій створених ПРРО розрахункових документів з присвоєними їм у режимі офлайн фіскальними номерами до фіскального сервера, електронних фіскальних звітних чеків та повідомлень, передбачених Порядком, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 23.06.2020 №317 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року № 547».

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX» 

Обухівська ДПІ ГУ ДПС у Київській області