Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Вишгородській ДПІ відбувся семінар-практикум з питань подання нової форми об’єднаної звітності з ПДФО та ЄВ

опубліковано 14 травня 2021 о 13:17

Фахівці Вишгородської ДПІ ГУ ДПС у Київській області провели семінар-практикум для платників податків щодо подання нової форми об’єднаної звітності з ПДФО та ЄВ, яка називається Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску, затверджена наказом Міністерства Фінансів від 15.12.2020 року № 773 ( далі Податковий розрахунок) .

   Новий Податковий розрахунок включає в себе суми ПДФО, військового збору та ЄСВ, який подається роботодавцями замість Звіту з ЄСВ та податкового розрахунку за формою № 1ДФ.

   Під час заходу заступник начальника ДПІ - начальник відділу електронних сервісів Юлія Кобилінська розповіла про загальні правила порядку заповнення, терміни та способи подання Податкового розрахунку, а також наголосила платникам податків про переваги подання звітності в електронному вигляді, якими вони можуть користуватися. Зокрема основний акцент було зосереджено на роботі «Електронного кабінету платника». Вона зазначила, що для подання звітів в електронному вигляді, перш за все необхідно отримати електронний цифровий підпис для авторизації в сервісі «Електронний кабінет платника».

   Крім цього, в ході семінару - практикуму платникам надано практичні рекомендації  з питань  подання нової форми об’єднаної звітності в електронному вигляді  та було надано відповіді на запитання платників.