Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ірпінські податківці обговорювали нагальні проблеми з головою ГО «Підприємці Приірпіння»

опубліковано 17 червня 2021 о 16:41

Нещодавно в Ірпінській ДПІ ГУ ДПС у Київській області була проведена зустріч  начальника ДПІ Лілією Сулімою з Уляною Бойчук,  головою ГО «Підприємці Приірпіння».

На заході обговорювали проблемні питання, щодо застосування програмних РРО.

Лілія Суліма наголосила, що ФОП-підприємець, який має намір зареєструвати програмний реєстратор розрахункових операцій, повинен перебувати на обліку, також на обліку має перебувати його об’єкт господарської одиниці, де буде використовуватися ПРРО, про яку ФОП повідомляє податкову інспекцію, відповідно до вимог п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями.

Податківці звернули увагу, що реєстрація ПРРО здійснюється на підставі Заяви про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (J/F 1316602), що подається у електронній формі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків через Електронний кабінет або засобами телекомунікацій. Після включення ПРРО до реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій такий ПРРО може використовуватись суб’єктом господарювання.

Також в ході зустрічі обговорювали питання, з якими зіткнулися підприємці при формуванні та відправці нової об’єднаної звітності  з ЄСВ та ПДФО та при поданні декларації з єдиного податку.   

В результаті дискусії   присутні напрацювали нові пропозиції щодо вдосконалення законодавства та програмного забезпечення, які будуть направлені до ДПС.