Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Києво-Святошинській ДПІ ГУ ДПС у Київській області відбувся семінар

опубліковано 21 липня 2021 о 17:06

Днями у Києво-Святошинській ДПІ ГУ ДПС у Київській області відбувся семінар-практикум для платників податків на тему: «Застосування РРО/ПРРО – все що потрібно знати платникам. Алгоритм подання звітності з використанням сервісу Електронний кабінет платника».

Податківці проінформували платників про актуальність та переваги подання звітності в електронному вигляді та можливості «Електронного кабінету».

Фахівці інспекції розповіли та на практиці продемонстрували, як користуватися Електронним сервісом, призначенням якого є надання платнику податків можливості реалізувати свої обов’язки та права у сфері оподаткування в режимі on-line. Зокрема, показали як заповнити та подати декларацію про майновий стан і доходи для використання права на податкову знижку. 

Також вони розповіли присутнім про застосування реєстраторів розрахункових операції у 2021 році. Зокрема, звернули увагу платників на те, що з 1 січня 2021 року застосування РРО є обов’язковим незалежно від обсягу річного доходу для фізичних осіб-платників єдиного податку II-IV групи, які здійснюють діяльність за такими видами:

- реалізація технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;

- реалізація лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров’я;

- реалізація ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

Києво-Святошинська ДПІ ГУ ДПС у Київській області