Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Бородянській ДПІ проведено зустріч з платниками податків щодо використання електронних сервісів

опубліковано 22 жовтня 2021 о 12:31

Нещодавно заступник начальника Бородянської ДПІ ГУ ДПС у Київській області Олена Мельник провела зустріч з платниками податків на тему: «Спілкування з платниками податків за рахунок використання електронних сервісів через «Електронний кабінет» . Добровільне декларування статків».

Зокрема, Олена Мельник звернула увагу платників, що дистанційна форма комунікації наразі є особливо актуальною, адже у період дії карантинних заходів захищає громадян від зайвих контактів, окрім того, економить їх час. Наразі в ДПС України функціонує та постійно вдосконалюється безкоштовний сервіс «Електронний кабінет», взаємодія органів ДПС та платників податків у режимі реального часу здійснюється за допомогою персональних комп’ютерів та смарт-пристроїв без встановлення спеціалізованого програмного забезпечення.

 Під час заходу особливу увагу було приділено алгоритму подання декларації, а також перевагам користування Електронним кабінетом платника, який забезпечує: допомогу при заповненні декларації; отримання інформації щодо заповнення; заповнення та надсилання декларації; відображення реквізитів для сплати та QR-коду; можливість сплати, скориставшись платіжними системами. 

Податківець наголосив, що приклади заповнення Декларації розміщено у банері «Одноразове добровільне декларування» на вебпорталі Державної податкової служби України.

Під час заходу податківці ДПІ проінформували відвідувачів про те, як отримати кваліфікаційний електронний цифровий підпис і як за його допомогою працювати в Електронному кабінеті платника податків.