Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Семінар з платниками податків відбувся в Кагарлицькій ДПІ

опубліковано 26 листопада 2021 о 13:40

24 листопада 2021 року в Кагарлицькій ДПІ ГУ ДПС у Київській області відбувся семінар з платниками податків на тему: «Переваги сплати податків  і зборів, інших платежів, єдиного внеску через  єдиний рахунок. Переваги листування  з податковими органами за допомогою ІТС «Електронний кабінет». Щодо необхідності подання платниками податків до податкових органів відомостей  про зміну облікових даних».

У заході взяли участь начальник Кагарлицької ДПІ Людмила ЦИГАНОК, заступник начальника Кагарлицької ДПІ Світлана ШЕПЕТА та старший державний інспектор Кагарлицької ДПІ Юлія ШКУТА.

Людмила ЦИГАНОК, проінформувала присутніх про переваги сплати податків  і зборів, інших платежів, єдиного внеску через  єдиний рахунок.  Вона повідомила, що з 01 січня 2021 року платники податків можуть сплачувати податки і збори через єдиний рахунок. Єдиний рахунок - це рахунок, який платник податків за власним бажанням може відкрити  та використовувати для сплати  грошових зобов’язань/податкового боргу з податків і зборів, передбачених Податковим кодексом.

Зауважила, що повідомлення про використання єдиного рахунку подається платником податків в електронній формі  через Електронний кабінет один раз протягом календарного року.

Єдиний рахунок не може використовуватись для сплати грошових зобов’язань/податкового боргу  з податку на додану вартість, акцизного податку (для їх сплати наявні спеціальні системи електронного адміністрування) та частини чистого прибутку (доходу) комунальних підприємств та їх об’єднань.

Світлана ШЕПЕТА довела до присутніх переваги листування з податковими органами за допомогою ІТС «Електронний кабінет», а саме, що листування за допомогою вказаного сервісу дозволяє надіслати  довільну кореспонденцію (лист, запит тощо) до відповідного органу ДПС.

Заступник начальника інспекції наголосила, що  протягом одного робочого дня після надсилання листа до органу ДПС, автора електронного листа буде повідомлено про вхідний реєстраційний номер та дату реєстрації листа в органі ДПС.

Про зміну облікових даних доповіла Юлія ШКУТА. Фахівець звернула увагу присутніх на те, що в разі зміни даних (місце проживання, прізвища, імені, по-батькові, тощо) всі фізичні особи – платники податків зобов’язані протягом місяця  з дня виникнення таких змін,  подати до контролюючого органу відомості про зміну даних.