Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платникам Бородянської ДПІ роз’яснюють особливості одноразового добровільного декларування активів

опубліковано 26 листопада 2021 о 13:42

Днями у приміщенні Бородянської ДПІ ГУ ДПС у Київській області відбувся практикум для платників податків на тему: «Добровільне дотримання вимог податкового законодавства та законодавства з інших питань. Особливості одноразового декларування. Електронне звітування-надійність захисту податкової звітності». У роботі практикуму прийняли участь начальник Бородянської ДПІ ГУ ДПС у Київській області Юлія Титенко та провідні фахівці ДПІ.

Керівник Бородянської ДПІ розповіла, що скористатися податковою амністією можуть громадяни України, які набули активи до 1 січня 2021 року, що придбані за рахунок доходів, податки з яких не були сплачені або ж сплачені не в повному обсязі. Декларуванню підлягають грошові кошти в національній та в іноземній валютах, банківські метали, рухоме та нерухоме майно, дорогоцінне каміння, тощо. За її словами подати декларацію можна лише в електронному вигляді за допомогою Електронного кабінету платника до 1 вересня 2022 року.

У ході заходу фахівці податкової розповіли, що у декларації відображаються: активи, відомості про декларанта, інформація про об’єкти декларування, самостійно визначена декларантом у національній валюті база для нарахування одноразового збору, ставка та сума такого збору.

Крім того, керівник податкової інспекції розповіла про електронні сервіси ДПС, за допомогою яких платники можуть отримати інформацію про стан розрахунків з бюджетом, терміни подання звітності, та зазначила, що що електронний сервіс доступний, як для юридичних так і для фізичних осіб та є особливо актуальним у період карантинних обмежень. Крім цього нагадала, що Електронний кабінет працює 24/7 і складається з двох функціональних частин: відкритої та приватної. Користуватися відкритою частиною Електронного кабінету можуть фізичні та юридичні особи, які мають вільний доступ до мережі Інтернет, при цьому не вимагається ідентифікація особи. Користувачам сервісу Електронний кабінет відкривається безліч можливостей. Саме цей сервіс забезпечує пряму взаємодію платників податків з контролюючим органом у режимі онлайн.