Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулася зустріч податківців з представниками Проєктного офісу

опубліковано 01 грудня 2021 о 14:05

Нещодавно на Вишгородщині відбулася зустріч у форматі «круглого столу начальника Вишгородської ДПІ ГУ ДПС у Київській області Олександра НАЗАРЧУКА та заступника начальника Вишгородської ДПІ  ГУ ДПС у Київській області - начальника відділу електронних сервісів Юлії КОБИЛІНСЬКОЇ з  представниками Проєктного офісу Вишгородської громади, який представляли начальник  Проєктного Офісу Світлана Вепшина, координатор з питань розвитку бізнесу та інвестицій Крістіна Коваль та консультант міського Голови з питань розвитку громади Трофім Іванов. 

 

         Учасниками заходу були обговорені важливі питання, такі як:

  • залучення  бізнесу до сумлінної сплати податків.
  • співпраці громадськості та податкової служби;
  • про електронні сервіси ДПС України та  надання звітності в електронному  вигляді;
  • про організацію роботи з боржниками платниками податків, які проживають на території  громади;
  • легалізації  трудових відносин;

Особливу увагу під час заходу начальник ДПІ Олександр НАЗАРЧУК приділив темі одноразового (спеціального) добровільного декларування громадянами  своїх активів та сплаті одноразового збору до бюджету.

Начальник відділу електронних сервісів Юлія КОБИЛІНСЬКА нагадала присутнім перелік адміністративних послуг, які можна отримати у  Центрі обслуговування платників, контактні телефони, за якими можна отримати роз’яснення з того чи іншого питання. Окрему увагу, в ході розмови, було приділено електронним сервісам для платників податків, що розміщені на єдиному веб-порталі ДПС України та які постійно вдосконалюються, а також  новаціям, які очікують фізичних-осіб підприємців у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій з початку 2022 року.

Саме налагодження таких зв’язків сприяє не лише підвищенню податкової обізнаності  громад, а й своєчасному наповненню місцевих бюджетів, що у свою чергу позитивно відображається на соціальній складовій усієї громади.

На завершення присутні досягли певних домовленостей щодо спільної участі у навчальній програмі «Громада, дружня до бізнесу».