Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Семінар – практикум щодо переваг подання звітності в електронному вигляді та застосування одноразового ( спеціального ) декларування

опубліковано 01 грудня 2021 о 14:05

Нещодавно в Макарівській  ДПІ ГУ ДПС у Київській області відбувся семінар – практикум на тему «Подання звітності в електронному вигляді, застосування одноразового ( спеціального ) декларування та порядок подачі заяви 5 - ДР», за участі начальниці  ДПІ  Лілії Джиги.

      Лілія Джига наголосила присутнім, що громадяни України, які мають активи, що не були оподатковані належним чином, можуть добровільно пройти одноразове (спеціальне) декларування, сплатити одноразовий збір та легалізувати такі активи. Податкова амністія розповсюджується, зокрема, на активи у вигляді цінностей, цінних паперів, рухомого та нерухомого майна в Україні та закордоном.

       Податківці проінформували платників про актуальність та переваги подання звітності в електронному вигляді та можливості «Електронного кабінету».

    Фахівці інспекції розповіли та на практиці продемонстрували, як користуватися Електронним сервісом, призначенням якого є надання платнику податків можливості реалізувати свої обов’язки та права у сфері оподаткування в режимі on-line. Зокрема, показали як заповнити та подати декларацію про майновий стан і доходи для використання права на податкову знижку.

     Також була звернута увага присутніх, що в разі зміни даних (наприклад зміна місця проживання, зміна прізвища, імені, по батькові, тощо) всі фізичні особи – платники податків зобов’язані протягом місяця з дня виникнення таких змін подавати контролюючим органам відомості про зміну таких даних.

     Повідомлення фізичними особами контролюючих органів про зміну даних відбувається шляхом подання до контролюючих органів Заяви про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (Форма № 5 ДР) або Заяви про внесення змін до окремого реєстру Державного реєстру фізичних осіб – платників податків щодо фізичних осіб, які обліковуються за серією та/або номером паспорта (Форма № 5 ДРП).

     Наприкінці заходу було надано вичерпні  відповіді на всі поставлені запитання.