Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Круглий стіл» в Фастівській ДПІ ГУ ДПС у Київській області

, опубліковано 04 січня 2022 о 09:53

Нещодавно заступник начальника Фастівської ДПІ ГУ ДПС у Київській області Роман ДЕМЧЕНКО у форматі «круглого столу» провів інформаційно-роз'яснювальні консультації платникам податків Фастівщини з питань оформлення найманих працівників.

Роман ДЕМЧЕНКО під час зустрічі наголосив на тому, що вагомим джерелом збільшення дохідної частини бюджету є легалізація зайнятості населення, детінізація заробітної плати та її підвищення. Тому приділяється велика увага детінізації трудових відносин, здійснюються превентивні заходи серед суб’єктів господарювання, які затримують виплату заробітної плати або виплачують її нижче встановленого законодавством мінімуму.

Особливу увагу заступник начальника ДПІ звернув на неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин. Посадовець наголосив, що за порушення трудового законодавства юридичні та фізичні особи – підприємці несуть адміністративну та фінансову відповідальність.

Також під час заходу роботодавцям роз'яснено питання оформлення найманих працівників, подання повідомлення про прийом на роботу, нарахування та порядок сплати ПДФО, військового збору та ЄСВ із заробітної плати працівників.