Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про початок кампанії декларування доходів громадян під час зустрічі в Макарівській ДПІ

опубліковано 25 січня 2022 о 08:00

Нещодавно в Макарівській ДПІ ГУ ДПС у Київській області за участю начальника ДПІ Лілії Джиги відбулась зустріч з волонтерами. Тема зустрічі - проведення кампанії декларування доходів громадян, отриманих у 2021 році.

Фахівець звернула увагу присутніх, що з 01 січня 2022 року розпочалась кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2021 року та зазначила, що одним із джерел наповнення місцевих бюджетів є податок на доходи фізичних осіб, сплачений громадянами за результатом декларування доходів, у т.ч. отриманих від продажу власної сільськогосподарської продукції, що вирощена на земельних ділянках (паях), виділених в натурі (на місцевості), сукупний розмір яких перевищує 2 гектари.

Роз’яснила, що згідно із п. 49.1 ст. 49 Податкового кодексу України громадяни можуть подати податкову декларацію за звітний період в установлені Податковим кодексом строки контролюючому органу, в якому перебуває на обліку платник податків.

Нагадала, що податкова декларація про майновий стан і доходи (далі – податкова декларація) подається платниками податків за місцем своєї податкової адреси в один із таких способів :

- особисто або уповноваженою на це особою;

- надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу.

Загострила увагу, що при направленні декларації засобами електронного зв’язку громадяни можуть скористатися  електронним сервісом в «Електронному кабінеті», який передбачає часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна.

Учасники обговорили спільні заходи по залученню жителів Макарівщини до декларування.

Макарівська ДПІ