Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Макарівщині проведено чергову зустріч з ФОП - платниками єдиного податку з роз’яснення новацій застосування РРО/ПРРО з 2022 року, проведення кампанії одноразового ( спеціального) декларування та початок кампанії декларування доходів, отриманих у 2021 р

опубліковано 25 січня 2022 о 07:58

У рамках проведення роз’яснювальної кампанії начальник Макарівської ДПІ ГУ ДПС у Київській області Лілія Джига провела чергову зустріч з фізичними особами – підприємцями – платниками єдиного податку щодо новацій законодавства.

Керівником ДПІ було наголошено, що з 1 січня 2022 року є обов'язковим застосування реєстраторів розрахункових операцій або програмних реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку другої-четвертої груп, які проводять готівкові розрахунки (незалежно від отриманого доходу за попередній рік). Відповідно до вимог п. 296.10 ст. 296 Податкового кодексу України реєстратори розрахункових операцій або ПРРО не мають застосовувати платники єдиного податку першої групи. У ході діалогу було розглянуто алгоритм застосування РРО/ ПРРО.

Також Лілія Джига розповіла про основні аспекти одноразового добровільного декларування, зокрема, хто може скористатися правом та в який спосіб і терміни необхідно подати декларацію та звернула увагу присутніх на тому, що одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається виключно декларантом в електронній формі.

Під час зустрічі начальник ДПІ також розповіла про основні питання, пов’язані з деклараційною кампанією та наголосила, що добровільне щорічне декларування доходів громадян є суттєвим резервом бюджету місцевої громади

На завершення заходу було надано вичерпні відповіді на запитання щодо теми зустрічі та роздано друковану продукцію по даним темам.

Макарівська ДПІ