Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Києво-Святошинська ДПІ провела вебінар щодо подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації через «Електронний кабінет»

опубліковано 22 лютого 2022 о 15:53

Нещодавно відбулася ZOOM конференція начальника Києво-Святошинської ДПІ ГУ ДПС у Київській області Наталії Волощук з громадськістю Вишневої ОТГ на тему: «Одноразове (спеціальне) добровільне декларування: ставки збору та активи які не підлягають декларуванню. Переваги листування з податковими органами за допомогою «Електронного кабінету». Актуальні питання застосування РРО/ПРРО. Кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2021 році.».

Начальниця інспекції докладно поінформувала учасників ZOOM-конференції про норми Закону України від 15 червня 2021 року № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету». Наталія Волощук довела до присутніх основні аспекти одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб (далі Декларація). Зауважила, що Декларація подається виключно в електронному вигляді до 01.09.2022 через Електронний кабінет платника з накладанням кваліфікованого електронного підпису. Форму Декларації та Порядок її подання затверджено наказом Міністерства фінансів України від 02.08.2021 № 439.Податківець звернула увагу слухачів ZOOM конференції, що з 01 січня 2022 року розпочалась кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2021 року та зазначила, що одним із джерел наповнення місцевих бюджетів є податок на доходи фізичних осіб, сплачений громадянами за результатом декларування доходів. Нагадала, що податкова декларація про майновий стан і доходи подається платниками податків за місцем своєї податкової адреси засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу. Також до присутніх на вебінарі була доведена інформація, що стосується новацій у законодавстві з питань застосування РРО та ПРРО, а саме, хто повинен застосовувати РРО/ПРРО, а хто звільняється від їх застосування. Учасники конференції мали можливість задати питання та отримати на них кваліфіковані відповіді.

Ірпінська ДПІ