Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Наповнення місцевого бюджету – головна тема робочої зустрічі з керівництвом Макарівської ОТГ

опубліковано 22 лютого 2022 о 15:53

Днями в Макарівській ДПІ ГУ ДПС у Київській області була проведена зустріч з керівництвом Макарівської ОТГ, під час якої йшлося про адміністрування майнових податків, запроваджений сервіс «Електронний кабінет платника» , кампанії « Декларування – 2022» та багато інших питань.

Основною темою зустрічі стало обговорення важливих питань пошуку та реалізації резервів наповнення місцевих бюджетів, покращення ефективності адміністрування місцевих податків і зборів, а саме наповнення казни територіальної громади за рахунок сплати земельного податку та орендної плати, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, податку на доходи фізичних осіб, погашення податкового боргу та легалізації заробітної плати.

Крім того, представникам ОТГ роз’яснено практичні аспекти Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету». Зокрема, обговорено законодавчі норми щодо переліку активів, які слід декларувати, ставки та строки сплати збору.

Також присутнім було запропоновано звернути увагу на використання електронних сервісів, у тому числі «Електронного кабінету» особливо в період карантинних обмежень.

Окрім того податківці нагадали, що з початку 2022 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2021 року. Для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами, на офіційному веб-порталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, зокрема, для використання права на податкову знижку.

На зустрічі було також обговорено питання щодо пошуків нових резервів наповнення бюджету, необхідність своєчасності сплати майнових податків мешканцями громади, методи скорочення податкового боргу, використання єдиного рахунку для сплати податків та ЄСВ, застосування «касових апаратів», розширення кола платників, що сплачують ПДФО.

Макарівська ДПІ