Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Подання звiтностi в електронному виглядi через Електронний кабінет платника податків– такою була тема тренінгу в Обухівській ДПІ

опубліковано 12 серпня 2022 о 13:48

Сьогодні начальником Обухівської ДПІ ГУ ДПС у Київській області Світланою Бєляєвою проведено тренінг з фізичними особами –підприємцями з питання подання звiтностi в електронному виглядi через Електронний кабінет платника податків.

Очільниця ДПІ наголосила, що електронна звітність – це, найперше, засіб, за допомогою якого платники можуть показати громадськості, що їх діяльність прозора і нарахування податкових зобов’язань відбувається в повному обсязі. Звернула увагу на перевагу електронної звітності та закликала використовувати безконтактний метод звітування.

Зауважила, що в Електронному кабінеті платник може переглянути особисту інформацією – перш за все, це реєстраційні та ідентифікаційні дані, дані податкового обліку та реєстрів, дані щодо розрахунків з бюджетом. При цьому платники мають можливість переглянути всю подану звітність незалежно від способу подання. Меню «Введення звітності» дозволяє створювати, редагувати, підписувати та надсилати звітність в ті ж органи, що і єдине вікно.

Наприкінці заходу учасникам практикуму надано практичну допомогу щодо подання звiтностi в електронному виглядi та формування їх в Електронному кабінеті платника податків.

Обухівська ДПІ