Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуальні питання застосування податкової знижки «гарячої лінії» на Сквирщині

опубліковано 23 вересня 2022 о 11:33

Сьогодні, у Сквирській ДПІ ГУ ДПС у Київській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Актуальні питання застосування податкової знижки». На запитання платників податків відповідала начальниця Лариса Марченко. Зокрема:

Питання: Чи потрібно завіряти печаткою банку роздруковану електронну квитанцію, якщо сплату здійснено через банківський сервіс «Інтернет-банкінг» (Приват 24)?

Відповідь: Якщо сплату здійснено через банківський сервіс «Інтернет-банкінг» (Приват 24, Ощад 24 інші), то роздрукована електронна квитанція, яка містить обов’язкові реквізити електронного розрахункового документа: дату і номер; найменування, код платника та номер його рахунку; найменування, код одержувача та номер його рахунку; суму цифрами; призначення платежу; електронний(і) підпис(и); інші реквізити, які під час формування електронного розрахункового документа системою електронних платежів розміщуються в полі «Допоміжні реквізити», є підтвердним документом понесених платником податку витрат при реалізації ним права на податкову знижку, та печаткою банку вона не завіряється.

Питання: Чи має право на податкову знижку військовослужбовець, який отримує грошове забезпечення?

Відповідь: Право на податкову знижку має фізична особа, яка є найманою особою, виключно до доходів, одержаних протягом року у вигляді заробітної плати. При цьому, суми податку на доходи фізичних осіб, що утримуються з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями, спрямовуються виключно на виплату рівноцінної та повної компенсації втрат доходів такої категорії громадян.

Тому, військовослужбовці, які отримують грошове забезпечення, не мають права на застосування податкової знижки.

Сквирська ДПІ