Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Бучанська ДПІ: Зміни до застосування РРО/ПРРО з 13 вересня 2022 року

опубліковано 26 вересня 2022 о 15:21

Бучанська ДПІ ГУ ДПС у Київській області інформує платників, користувачів РРО/ПРРО, що міністерство фінансів України наказом від 17.08.2022 року №243 вніс зміни до порядків застосування РРО та ПРРО. Зокрема, до обов’язків платників додано зазначення цифрового значення штрихового коду акцизної марки (серія та номер) при роздрібній торгівлі алкоголем.

Нагадаємо, що ще з 1 січня 2022 року платники мають дотримуватися вимог п. 11 ст. 3 розділу ІІ Закону №265 в частині відображення (при роздрібній торгівлі алкогольними напоями) в розрахункових документам (чеках РРО/програмних РРО) такого реквізиту як цифрове значення штрихового коду марки акцизного податку (серія та номер).,але зміни до  порядку застосування РРО/ПРРО внесені наказом №243 від 17.08.2022 року з 13 вересня 2022 року.

Так, в п. 4 розд. ІІІ Порядку №547 та абз. 11 п. 1 розд. IV Порядку №317 з’явився оновлений обов’язок для  платників при застосуванні РРО та ПРРО відповідно.

Так, за новою нормою, платники, які займаються торгівлею, мають проводити  розрахункові операції через РРО для підакцизних товарів із використанням режиму програмування із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД, найменування товарів, цін товарів та обліку їх кількості, а також із зазначенням цифрового значення штрихового коду марки акцизного податку (серія та номер) при роздрібній торгівлі алкогольними напоями.

Залишаємось на зв’язку:

Контакти гарячих ліній https://kyivobl.tax.gov.ua/kontakti/

Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

Приєднатись до офіційного каналу ДПС у Телеграм: t.me/tax_gov_ua

Бучанська ДПІ