Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як можна сплатити суму збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування за QR-кодом

опубліковано 26 жовтня 2022 о 15:46

Бориспільський відділ адміністрування податків з фізичних осіб ГУ ДПС у Київській області повідомляє, що п. 2 підрозділу 9-4 «Особливості застосування одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб» розділу XX «Перехідні положення» ПКУ передбачено, що збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування – це одноразовий обов’язковий платіж, розмір якого самостійно розраховується декларантом з вартості належних йому активів з урахуванням ставок такого збору, визначених підрозділом 9-4 розділу XX «Перехідні положення» ПКУ та відображається ним в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації.

Відповідно до норм ПКУ, сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування здійснюється декларантом протягом тридцяти календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

Сплату суму збору з одноразового добровільного декларування можна здійснити за QR кодом. Як же це зробити?

Одразу після подання платником «Звітної»/«Звітної нової»/«Уточнюючої» одноразової (спеціальної) добровільної декларації, автоматично відкривається інтегрована картка платника за відповідною територією та в Електронному кабінеті (приватна частина) в розд. «Стан розрахунків з бюджетом» стає доступна інформація з відображенням реквізитів для сплати задекларованих сум збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування з можливим використанням однієї із наявних платіжних систем та/або згенерованого QR-коду за кодом платежу 11011100.

Якщо сканувати QR-код, на смартфоні користувача автоматично відкривається мобільний застосунок банку зі сформованими реквізитами рахунків для сплати збору, за якими можна здійснити проплату.

В Електронному кабінеті забезпечено автоматичне заповнення платіжного доручення на підставі даних платника.

Залишаємось на зв’язку:

Комунікаційна платформа:kyivobl.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській областіhttps://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

Приєднатись до офіційного каналу ДПС у Телеграм: t.me/tax_gov_ua

Бориспільський відділ адміністрування податків
з фізичних осіб ГУ ДПС у Київській області