Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч податківців з громадськістю Бучанщини

опубліковано 20 грудня 2022 о 14:14

Днями за участі начальниці Бучанського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Головного управління ДПС у Київській області Тетяни Єфременко проведено зустріч з громадськістю щодо питань впровадження податкових новацій та застосування чинного законодавства, сплати майнових податків в умовах воєнного стану.

Основною темою зустрічі було обговорення змін у  податковому законодавстві, які безпосередньо впливатимуть на діяльність суб’єктів господарювання в умовах воєнного стану. Під час обговорення Тетяна Єфременко нагадала про особливості декларування доходів громадян для отримання податкової знижки. за понесеними у 2021 році витратами, зокрема: за навчання у вітчизняних закладах освіти, лікування COVID-19, будівництво житла, переобладнання транспортного засобу тощо. Окремо  податківець звернула увагу присутніх на оформлення трудових відносин з найманими працівниками, своєчасну сплату податків і зборів до бюджету та можливості одноразового спеціального добровільного декларування, яке продовжено до 1 березня 2023 року. Детально розповіла про форму подання одноразової декларації та терміни її подання, які категорії фізичних осіб можуть скористатися правом на одноразове (спеціальне) добровільне декларування, об’єкти оподаткування, ставки податку та терміни сплати. Також фахівець зауважила про необхідність своєчасної сплати майнових податків, надходження від якої значною мірою формує дохідну частину бюджету територіальної громади.

На завершення начальниця відділу розповіла про новий формат спілкування з податковою - Комунікаційну платформу, мета роботи якої - швидке вирішення актуальних питань громадськості і бізнес спільноти та прийняття відповідних управлінських рішень, наголосила, що звернення можна направляти на електронну скриньку платформи kyivobl.ikc@tax.gov.ua.

Бучанський відділ податків і зборів з

фізичних осіб та проведення камеральних перевірок