Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Налагодження та розширення співпраці з ОТГ – основне питання зустрічі податківців та представників громад в Борисполі

опубліковано 26 грудня 2022 о 11:17

В рамках тісної співпраці та розширення роботи, спрямованої на забезпечення реалізації державної податкової політики відбулася зустріч начальниці Бориспільського відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Лариси Фесун, начальниці Бориспільського відділу податків і зборів з юридичних осіб Наталії Дігтяр, начальниці Бориспільського відділу по роботі з податковим боргом Маргарити Ромашенко, фахівців податкової служби з представниками місцевих ОТГ.

Учасники спільного засідання обговорили питання забезпечення наповнення місцевого бюджету вищевказаних територіальних громад у воєнний час, сплати заборгованих сум із земельного податку, орендної плати за землю, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, єдиного соціального внеску.

Начальниця Бориспільського відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Лариса Фесун зазначила, що добровільне і сумлінне виконання податкових зобов’язань громадян перед державою наразі важливе як ніколи, адже вчасно сплачені податки - це не лише забезпечення економічної підтримки громади та гарантія соціальних виплат, а й наше пришвидшення перемоги над ворогом.

Відповідальне ставлення громадян до сплати майнових податків є запорукою забезпечення надходжень до бюджеті усіх рівнів. Об’єднуючи спільні зусилля щодо наповнення місцевих бюджетів з податковою службою, територіальні громади зможуть вирішувати першочергові завдання соціально-економічної сфери, а також підтримувати ЗСУ.

Саме тому, наголосила начальниця Бориспільського відділу податків і зборів з юридичних осіб Наталія Дігтяр, налагодження та розширення співпраці з об’єднаними територіальними громадами – це один з пріоритетних напрямків роботи податкової служби.

У ході зустрічі були обговорені питання стосовно суб’єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність на території громад, але не сплачують податки у їх бюджет, зокрема ПДФО. Крім того, було приділено увагу необхідності інвентаризації договорів оренди земельних ділянок на предмет актуальності нормативно-грошової оцінки землі, ставки орендної плати та  земельного податку, а крім того оподаткування нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки, тощо.

Крім того обговорювались питання податкового боргу, що обліковується на території вищевказаних ОТГ, та механізмів врегулювання податкового боргу, зокрема підприємств комунальної форми власності, відповідно до Закону України від 04 грудня 2020 року № 1072-IX.

Так, начальниця Бориспільського відділу по роботі з податковим боргом Маргарита Ромашенко акцентувала увагу на роботі з боржниками та запропонувала створити спільну програму дій по скороченню боржників, адже сумлінне виконання податкових зобов’язань громадян перед державою зараз важливо як ніколи.

Також розглядались можливості електронних сервісів Державної податкової служби України, зокрема Електронного кабінету, переваги подання податкової звітності в електронному вигляді.

Учасники зустрічі зосередили увагу на необхідності ефективної взаємодії та обміну інформацією, у рамках передбачених діючим законодавством і затвердили спільну програму дій, адже в умовах впровадження територіальної та фінансової децентралізації питання самодостатності місцевих органів влади вимагає ефективного адміністрування податків та зборів, що покликані забезпечити самостійність місцевих бюджетів.

Залишаємось на зв’язку:

Комунікаційна платформа:kyivobl.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській областіhttps://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

Приєднатись до офіційного каналу ДПС у Телеграм: t.me/tax_gov_ua

Бориспільський відділ податків і зборів

з юридичних осіб ГУ ДПС у Київській області

Бориспільський відділ адміністрування

податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДПС у Київській області

Бориспільський відділ по роботі

з податковим боргом ГУ ДПС у Київській області