Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Бучанщина: Зустріч з платниками податків на тему: «Порядок реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування в ЄРПН, затверджений Постановою КМУ від 11.12.2019 №1165 зі змінами, що внесені Постановою КМУ від 23.12.2022р.№1428»

опубліковано 05 січня 2023 о 11:48

Днями податківці Бучанщини провели зустріч з платниками податків Бучанського району на тему: «Новації податкового законодавства в умовах воєнного стану. Зміни у законодавстві щодо реєстрації податкових накладних». Під час заходу фахівці ознайомили присутніх з Порядком реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування в ЄРПН, затверджений Постановою КМУ від 11.12.2019 №1165 зі змінами, що внесені до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 23 грудня 2022 року № 1428, які, зокрема запрацюють з 11 січня 2023 року.

На зустрічі заступник начальника Бучанського відділу податків і зборів з юридичних осіб ГУ ДПС у Київській області Олександра Семенюк ознайомила з новаціями податкового законодавства в умовах воєнного стану та розповіла про послідовність дій юридичних осіб в разі зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних. Детально ознайомила присутніх із змінами щодо порядку заповнення таблиці даних платника податку та подання повідомлення та копій документів з поясненнями у разі зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН.

До речі алгоритм підготовки й подання пакета документів є основною темою розмови під час зустрічей з платниками податків у межах роботи Комунікаційної податкової платформи. Тому якщо Ваші податкові накладні або розрахунки коригування були заблоковані системою моніторингу критеріїв оцінки ризиків, надсилайте своє звернення на електронну адресу: kyivobl.ikc@tax.gov.ua. Модератори Комунікаційної податкової платформи оперативне підготують кваліфіковану відповідь у письмовому вигляді.

Бучанський відділ податків

і зборів з юридичних осіб