Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В рамках інформаційно-роз’яснювальної кампанії «Декларування - 2023» Бучанські податківці відповідали на запитання громадян

опубліковано 07 лютого 2023 о 15:59

Днями у Бучанському відділі податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування  фізичних осіб ГУ ДПС у Київській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Новації податкового законодавства в умовах воєнного стану. Особливості кампанії «Декларування громадян-2023рік. Податкова амністія».

На запитання громадян відповідала начальниця відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління ГУ ДПС у Київській області Тетяна Єфременко.

Під час спілкування, в рамках інформаційно-роз’яснювальної кампанії «Декларування-2023» Тетяна Єфременко наголосила що з 1 січня 2023 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2022 року. Посадовець розповіла які громадяни мають задекларувати доходи та зазначила види доходів, які підлягають декларуванню. Також поінформувала громадян , що з 01.01.2023 введено в дію нову форму податкової декларації, інструкцію щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи» та звернула увагу слухачів, що подати декларацію можна через Електронний кабінет платника (https://cabinet.tax.gov.ua/) при наявності електронного цифрового підпису.

Також за роз’ясненням у телефонному режимі до податкової звернулися громадяни, яких цікавили питання щодо податкової амністії, а саме, щодо об’єктів декларування, термінів подання декларації, порядку її заповнення та інше. Тетяна Єфременко зауважила, що громадянам України надається право подати одноразову добровільну декларацію із зазначенням активів, з яких не були сплачені податки і збори до 01 березня 2023 року, без зазначення джерела походження задекларованих активів. У добровільній декларації не потрібно буде вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів. Щодо задекларованих активів, з яких громадянин сплатить збір, держава гарантуватиме йому звільнення від відповідальності за порушення податкового, валютного законодавства.

На всі поставлені питання в ході «гарячої лінії» були надані роз’яснення в межах чинного законодавства.

Бучанський відділ податків і зборів з фізичних осіб

 та камеральних перевірок