Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Білоцерківщина: Зустріч податківців з представниками територіальних громад

опубліковано 24 лютого 2023 о 16:14

Днями під головуванням начальниці Білоцерківського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Київській області Ірини Миронець відбулася зустріч з представниками Фурсівської та Гребінківської територіальних громад. 

Відкриваючи захід, Ірина Миронець ознайомила присутніх із основними змінами податкового законодавства, які діють з 2023 року. Окреслила шляхи та напрямки спільної роботи по виявленню та забезпеченню додаткових надходжень до бюджету громад.

Крім того, зазначила, що змінами до Податкового кодексу України, які набрали чинності з початку року введено мінімальне податкове зобов’язання.

Платником МПЗ є резидент, який володіє та/або користується (орендує (суборендує), на умовах емфітевзису, постійно користується) земельними ділянками, віднесеними до сільськогосподарських угідь (пп. 162.1.1 прим. 1 п. 162.1 ст. 162 ПКУ).

Усі кошти, сплачені у межах МПЗ за користування землею сільськогосподарського призначення, надходитимуть до місцевих бюджетів за місцем розташування ділянки.

У рахунок сплати МПЗ можуть включатися такі сплачені податки, збори, платежі та витрати:

·                     Податок на прибуток або Єдиний податок;

·                     ПДФО та військовий збір з доходів фізичних осіб, які перебувають з платником податку у трудових або цивільно-правових відносинах (крім доходів, сплачених за придбання товарів у фізичних осіб);

·                     ПДФО та військовий збір з доходів за договорами оренди, суборенди, емфітевзису земельних ділянок с/г призначення;

·                     ПДФО і військовий збір з доходів від продажу власної сільгосппродукції (для фізичних осіб);

·                     Рентна плата за спеціальне використання води;

·                     Земельний податок за земельні ділянки, віднесені до с/г угідь;

Наголосила, що з 1 січня 2023 року розпочалась кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2022 році та зазначила випадки, в яких подання декларації про майновий стан і доходи є обов’язковим. 

Залишаємось на зв’язку:

Комунікаційна платформа:kyivobl.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

Приєднатись до офіційного каналу ДПС у Телеграм: t.me/tax_gov_ua

Білоцерківського відділу податків і 

зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок