Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Онлайн - зустріч зі студентами медичного закладу

опубліковано 06 березня 2023 о 16:52

Сьогодні начальниця Обухівського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок ГУ ДПС у Київській області Олена Швець провела онлайн - зустріч із студентами та педагогічним колективом  КВНЗ КОР «Обухівського медичного коледжу» на тему: «Декларування доходів громадян отриманих протягом 2022 року».

Олена Швець детально поінформувала студентів, що з 01 січня 2023 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2022 році. Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік за новою формою зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2023 року громадяни, котрі отримали доходи, з яких не сплачено податок на доходи фізичних осіб та військовий збір. 

Також зауважила, що для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами, на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи».

Крім того, з метою використання права на податкову знижку, платники податку мають право подати податкову декларацію про майновий стан і доходи по 31 грудня включно, наступного за звітним податкового року. 

До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема, квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і особу, яка звертається за податковою знижкою (їх покупця (отримувача), а також копіями договорів за їх наявності, в яких обов’язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк оплати за такі товари (роботи, послуги).

Копії цих документів (крім електронних розрахункових документів) надаються разом з податковою декларацією, а оригінали не надсилаються  до податкового органу, але підлягають зберіганню платником податку протягом строку давності, встановленого ПКУ.

Також Олена Швець детально довела до слухачів види витрат на які надається податкова знижка.

Наприкінці зустрічі начальниця відділу відповіла на численні питання студентів та порекомендувала підписатися на офіційні сторінки ДПС у мережі Фейсбук та Телеграм, а також слідкувати за новаціями на сайті Головного управління ДПС у Київській області https://kyivobl.tax.gov.ua/. 

Обухівський відділ  податків і зборів з фізичних осіб
та проведення камеральних перевірок
управління оподаткування фізичних осіб
ГУ ДПС у Київській області