Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Фастівському відділі податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок відбулася зустріч з платниками

опубліковано 14 березня 2023 о 12:50

Цими днями провідні фахівці  Фастівського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Київській області провели зустріч з платниками Фастівської ТГ щодо декларування доходів громадян, отриманих у 2022 році та подання річної декларацій про майновий стан і доходи.

Розпочинаючи зустріч, фахівці податкового органу підкреслили важливість самостійного та свідомого декларування громадянами своїх доходів та сплати податків з них, зазначивши, що таке декларування є проявом активної громадянської позиції та підтримка держави у складний воєнний час. 

У ході зустрічі присутніх проінформували щодо основних випадків подання декларації про майновий стан  і доходи, про  порядок її заповнення, терміни та способи подання. 

Податківці особливо наголосили на зручностях використання при заповненні декларації  сервісів Електронного кабінету (cabinet.tax.gov.ua), які надають можливість заповнення та подання декларації в розділі «ЕК для громадян» – «Податкова декларація про майновий стан і доходи». При цьому звернули увагу на те, що зазначеним сервісом зможуть скористатись  особи, ідентифіковані за особистим ключем, виданим кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг. 

Також звернули увагу на введення в дію з 01.01.2023 року нової форми податкової декларації, зі змінами, внесеними наказом Міністерства фінансів України від 17.05.2022 № 143 «Про внесення змін до форми податкової  декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 03.06.2022 за № 593/37929.

Платників запросили підписатися на офіційні сторінки ДПС у мережі Фейсбук та Телеграм, а також слідкувати за новаціями на сайті Головного управління ДПС у Київській області https://kyivobl.tax.gov.ua/

Фастівський відділу податків і зборів
з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок