Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кампанія декларування -2023: Податківці Білоцерківщини відповідали на запитання громадян

опубліковано 22 березня 2023 о 11:51

Днями під час сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія» начальниця Білоцерківського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Київській області Ірина Миронець відповідала на запитання громадян щодо декларування доходів фізичних осіб у поточному році.

Найчастіше платники запитували про нульову ставку ПДФО на спадщину, декларування доходів від здачі в оренду житла та отримання податкової знижки за навчання.

Під час телефонної розмови, Ірина Миронець наголосила, що за нульовою ставкою податку на доходи фізичних осіб оподатковуються об’єкти спадщини (дарування), що успадковуються членами сім’ї спадкодавця першого та другого ступенів споріднення.

Фізичні особи - резиденти, які отримують спадщину (подарунок) від фізичної особи - резидента, але не відносяться до членів сім’ї першого та другого ступенів споріднення, сплачують податок на доходи фізичних осіб за ставкою 5 відсотків від вартості будь-якої спадщини (подарунку).

Залишаємось на зв’язку:
Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

Білоцерківський відділ податків і зборів з фізичних осіб та
проведення камеральних перевірок