Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ірпінська ДПІ провела «круглий стіл» з фізичними особами-підприємцями за участі Голови ГО «Підприємці Приірпіння»

опубліковано 14 вересня 2023 о 17:26

Ірпінські податківці постійно проводять інформаційно – роз’яснювальні заходи щодо нововведень згідно Закону України від 30 червня 2023 року № 3219- IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». Так, начальниця Ірпінської ДПІ ГУ ДПС у Київській області Наталія Стецюк провела «круглий стіл» з фізичними особами - підприємцями за участі Голови Громадської організації «Підприємці Приірпіння» Уляною Бойчук на тему «Новації податкового законодавства щодо застосування РРО/ПРРО для платників податків та поновлення відповідальності з 01.10.2023 року за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Під час заходу податківець розповіла присутнім про обов’язкове застосування реєстраторів розрахункових операцій або програмних РРО при здійсненні торгівлі чи наданні послуг за готівкові кошти, зауваживши про поновлення відповідальності за порушення вимог чинного законодавства в сфері торгівлі0громадського харчування та послуг з 01.10.2023 року. Крім того, нагадала підприємцям, що з 01.08.2023 скасовано норму щодо можливості перебування платниками єдиного податку ІІІ групи на спецгрупі із застосуванням ставки єдиного податку у розмірі 2 % від суми доходу.

Наприкінці зустрічі Голова Громадської організації Уляна Бойчук зазначила, що проведення роз’яснювальних заходів сприяє обізнаності у сфері податкового законодавства.

Залишаємось на зв’язку:

Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua

Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області:

https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

Ірпінська ДПІ