Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Спілкування з платниками під час « гарячої лінії» на Макарівщині

опубліковано 15 вересня 2023 о 16:39

На запитання платників податків відповідала начальник Макарівської ДПІ ГУ ДПС у Київській області Лілія Джига.

Під час заходу додзвонювачі отримали інформацію, що застосування РРО чи ПРРО є обов’язковим для усіх суб’єктів господарювання, окрім спрощенців 1 групи. Також, законодавством дозволено не застосовувати РРО спрощенцям інших груп, при здійсненні роздрібної торгівлі на території села та селища товарами (крім підакцизних товарів), за умови використання книг обліку розрахункових операцій та розрахункових книжок та дотримання торгівцями інших норм, передбачених законодавством.

Найбільше платники цікавилися розмірами штрафів за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та датою початку їх застосування.

Також Лілія Джига проінформувала платників про діючі електронні сервіси ДПС України, зокрема Електронний кабінет. Вона розповіла, що Електронний кабінет є найбільшим популярним, захищеним, персоналізованим та безпечним електронним сервісом ДПС та максимально спрощує взаємодію платників з представниками податкової служби. За допомогою цього сервісу платники мають можливість дистанційної роботи  в режимі онлайн, зокрема подати та переглянути подану звітність, перевірити стан розрахунків з бюджетом, зареєструвати програмний РРО, отримати довідку про доходи та отримати податкове повідомлення-рішення про сплату майнових податків.

Кожному платнику податків, який звернувся на «гарячу лінію» було надано повну та вичерпну відповідь. 

Макарівська ДПІ