Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про нарахування МПЗ та застосування РРО на спільному заході з податківцями та Сквирською міською радою

опубліковано 25 вересня 2023 о 11:28

На запрошення місцевих органів самоврядування, начальниця Сквирської ДПІ ГУ ДПС у Київській області, Лариса Марченко, взяла участь у заході для представників громади. .

Головною темою для ознайомлення стали порядок нарахування та сплати мінімального податкового зобов’язання, використання апаратних та програмних РРО, а також поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг".

На початку зустрічі, Лариса Марченко відзначила, що визначення мінімального податкового зобов’язання було введено Законом України від 30 листопада 2021 року №1914-IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень". Вона також детально пояснила терміни нарахування та сплати цього зобов’язання.

Окремо були обговорені новації, внесені Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану". Під час обговорення, було надано відповіді на ряд актуальних запитань, пов'язаних з цією темою.

Цей захід став важливим етапом в співпраці між податковими органами та місцевими громадами, спрямованим на забезпечення стабільних надходжень до бюджету громади.

Залишаємось на зв’язку:
Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

Сквирська ДПІ