Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ірпінська ДПІ провела онлайн вебінар з платниками податків

опубліковано 28 вересня 2023 о 14:02

У Ірпінській ДПІ ГУ ДПС у Київській області було проведено ZOOM-вебінар з платниками Ірпінського регіону на тему “Електронні сервіси ДПС України. Можливості електронного кабінету платника податків. Актуальні питання реєстрації, перереєстрації РРО/ПРРО.» На численні запитання платників податків відповідала начальниця Ірпінської ДПІ Наталія Стецюк.

В ході проведення заходу податківець докладно розповідала про основні нововведення щодо застосування РРО/ПРРО, про зобов’язання фізичних осіб-підприємців ІІ-ІV груп єдиного податку незалежно від виду діяльності та обсягу доходу проводити розрахунки тільки з використанням касової техніки.

Окремо інформувала слухачів, що не застосовувати РРО/ПРРО мають право фізичні особи-підприємці І групи єдиного податку, суб’єкти господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю на території села з використання РК та КОРО та суб’єкти, які отримують кошти за реалізовані товари або послуги виключно за реквізитами розрахункового рахунку відкритого в установі банку, незалежно від способу оплати покупцем.

Крім того, Наталія Стецюк повідомила присутнім платникам, як зареєструвати програмний РРО через Електронний кабінет платника податків, зауваживши, що необхідно подати заяву про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (J/F 1316604), отримати рішення про реєстрацію ПРРО з присвоєнням фіскального номера та подати заяву № 5-ПРРО для реєстрації осіб, відповідальних за касу.Наголосила,що вхід в Електронний кабінет платника здійснюється за посиланням cabinet.tax.gov.ua або через офіційний вебпортал ДПС України.

Залишаємось на зв’язку:
Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області: https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

Ірпінська ДПІ