Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ставищенщина: Зустріч з платниками щодо новацій у застосуванні Закону України №3219-IX та основних аспектів благодійних виплат ВПО

опубліковано 20 листопада 2023 о 11:26

Фахівці Ставищенської ДПІ провели чергову зустріч із суб’єктами господарювання та громадськістю. В ході заходу начальниця Наталія Харченко особливу увагу приділила перевагам застосування програмних РРО, їх реєстрації та використання, застосуванню змін, внесених Законом України від 30.06.2023 №3219-IX “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану”.

Крім того, детально зупинилася на головних аспектах оподаткування благодійної допомоги, виплаченої благодійниками – резидентами внутрішньо переміщеним особам. Наголосила, що надання неприбутковими організаціями під час дії воєнного стану благодійної допомоги фізичним особам, які не є засновниками, учасниками таких організацій або пов’язаними з ними особами та які мешкають (мешкали) на території населених пунктів, де проводяться (проводилися) бойові дії, та/або вимушено залишили місце проживання у зв’язку з проведенням бойових дій у таких населених пунктах та, в тому числі, взяті у встановленому законодавством порядку на облік у структурних підрозділах з питань соціального захисту населення районних, районних у м. Києві державних адміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах (у разі утворення) рад, не спричиняє виникнення підстав для втрати відповідними організаціями статусу неприбутковості.

Залишаємось на зв’язку:
Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

Ставищенська ДПІ