Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про застосування РРО/ПРРО та електронні сервіси ДПС– платникам Макарівщини

опубліковано 21 листопада 2023 о 16:08

Під час чергової зустрічі з фізичними особами - підприємцями начальник Макарівської ДПІ Лілія Джига розповіла про застосування РРО/ПРРО, про зобов’язання фізичних осіб-підприємців ІІ-IV груп єдиного податку незалежно від виду діяльності та обсягу доходу проводити розрахунки тільки з використанням касової техніки.

Також фахівець наголосила, що з 1 жовтня 2023 року відновлено застосування штрафних санкцій за порушення представниками бізнесу використання РРО/ПРРО. Окремо зупинилась на детальному роз’ясненні алгоритму встановлення ПРРО та звернула увагу, що програмне забезпечення ПРРО можна отримати в податковій службі безкоштовно.

Крім того, Лілія Джига зауважила, що найпопулярнішим електронним сервісом ДПС України залишається Електронний кабінет. Він забезпечує безконтактні засоби взаємодії платників податків та ДПС з використанням сучасних інформаційних технологій та надає можливість, навіть у період дії воєнного стану, реалізувати свої права та обов’язки у сфері оподаткування в режимі онлайн. Користуватися цим сервісом від ДПС можуть як юридичні, так і фізичні особи. Принагідно податківець надала платникам практичну допомогу щодо використання електронних сервісів ДПС. 

Наприкінці зустрічі платникам було надано вичерпні відповіді на всі поставлені питання.

Макарівська ДПІ