Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Питання декларування доходів громадян та забезпечення законності торгівлі на ринках на зустрічі в Борисполі

, опубліковано 01 лютого 2024 о 13:56

В Бориспільському відділі оподаткування доходів фізичних осіб відбулася зустріч за участі начальника відділу Кравченка Олександра, заступника відділу Наталії Бардаш та представника Дівичківської ТГ Івана Матюка.

Розглядалися питання забезпечення повноти інформування фізичних осіб громади  щодо кампанії декларування доходів громадян за 2023 рік та забезпечення законності торгівлі на ринках.

Олександр Кравченко нагадав, що з початку 2024 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних упродовж 2023 року.

Платник податків може обрати зручний для себе спосіб подачі податкової декларації про майновий стан і доходи:

- особисто або уповноваженою особою;

- поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання;

- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги».

Саме з метою підвищення рівня добровільності декларування доходів громадян та для зручності при поданні декларації в Електронному кабінеті платника створили електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який надає можливість часткового автоматичного предзаповнення декларації.

Електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи» дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, у т. ч. для використання права на податкову знижку.

Крім того, учасниками зустрічі було прийнято рішення на постійній основі здійснювати діяльність з виявлення фактів здійснення господарської діяльності на ринках громади без державної реєстрації, співпрацюючи в цьому напрямку з іншими державними органами та правоохоронними органами.

Адже здійснення господарської діяльності без державної реєстрації суб’єкта господарювання це не лише втрати бюджету, а й створення не чесної конкуренції тим суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність сплачуючи податки.

Залишаємось на зв’язку:
Комунікаційна платформа:
kyivobl.ikc@tax.gov.ua
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області
https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast