Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Результати діяльності Центру обслуговування платників Макарівської ДПІ

, опубліковано 08 лютого 2024 о 15:44

Однією із основних функцій податкової служби є сервісне обслуговування платників податків та надання адміністративних послуг. В січні місяці 2024 року працівниками Макарівської ДПІ надано 442 адміністративні послуги.

Найбільшим попитом користується послуга з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки, цією послугою скористались 153 громадяни. Надано 45 послуг з видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків. 

За зазначений період поточного року фахівці Центру обслуговування платників Макаріської ДПІ зареєстрували платниками єдиного податку 38 фізичних осіб, видали 96 витягів з реєстру платників єдиного податку, зареєстрували 8 реєстраторів розрахункових операцій, 33 програмні реєстратори розрахункових операцій, 16 книг обліку розрахункових операцій та 9 розрахункових книжок. 

Окрім адміністративних послуг в Макарівській ДПІ надаються  консультаційні та інформаційні послуги щодо діючої системи оподаткування, кампанії декларування доходів громадян, застосування права на податкову знижку, роз’яснень та проведення звірки про сплату майнових податків, нарахування та сплати податків, порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, користування електронними сервісами ДПС. 

З початку року до Макарівської ДПІ подано платниками 2659 податкових декларацій, в тому числі в електронному вигляді 2606, що становить 98,0 відсотків від загальної кількості. 

Крім того, в приміщенні Макарівської ДПІ платники мають доступ до мережі Інтернет, що дає їм змогу користуватися Електронним кабінетом платника: http://cabinet.tax.gov.ua. Працівники ЦОП надають інформаційну та практичну допомогу платникам щодо подання звітності засобами електронного зв’язку, використання електронних сервісів ДПС України. 

Макарівська ДПІ