Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Володарщина: Про декларування доходів у 2024 році

, опубліковано 24 квітня 2024 о 11:03

Днями у Володарській ДПІ ГУ ДПС у Київській області відбулася зустріч з фізичними особами, на якій було розглянуто питання декларування доходів у 2024 році.

Виконуюча обов'язки начальника Ольга Чижик ознайомила присутніх із випадками, за яких платники податку зобов'язані самостійно обчислити суму податку (збору), що підлягає сплаті до бюджету за результатами звітного податкового року шляхом подання до податкового органу податкової декларації про майновий стан і доходи.

Особливу увагу було приділено декларуванню іноземних доходів. Ольга Чижик зазначила, що фізичні особи-резиденти, котрі отримують доходи за межами України та сплачують податки за кордоном, можуть зарахувати їх під час розрахунку податків та зборів в Україні, якщо з країнами, де отримано дохід, підписані договори про уникнення подвійного оподаткування.

Декларування доходів та зарахування податків, сплачених за кордоном, здійснюється шляхом подачі декларації про майновий стан і доходи.

Для підтвердження права на зарахування податків та зборів, сплачених за межами України, фізичним особам-резидентам потрібно отримати довідку від державного органу країни, де зазначається:

- сума сплаченого податку та збору,

- база оподаткування,

- об'єкт оподаткування.

Після цього цю довідку потрібно легалізувати у закордонній дипломатичній установі України саме в цій країні, якщо немає виключень у законодавстві (наприклад, якщо Україна уклала угода про правову допомогу з цією державою на підставі якої додаткове засвідчення документів не потрібне).

Залишаємось на зв’язку:
Комунікаційна платформа:
kyivobl.ikc@tax.gov.ua
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області
https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast