Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці відповідають на запитання платників податків: Ірпінські податківці провели сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо подання податкової звітності в електронному вигляді

, опубліковано 21 червня 2024 о 17:59

У Ірпінській ДПІ відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Електронні сервіси ДПС України. Ключові аспекти незадекларованої праці». Відповідала на численні запитання громадян заступник начальника Ірпінської ДПІ Олена Мельник.

Під час телефоного сеансу податківиця розповідала слухачам про діючи електронні сервіси ДПС України, рекомендуючи платникам податків подання податкової звітності засобами електронного зв’язку скориставшись сервісом «Електронний кабінет платника», акцентуючи увагу на режимі «ЕК для громадян» в меню «Податкова декларація про майновий стан і доходи», де формується податкова декларація і подається до контролюючого органу з копіями первинних документів. При складанні податкової декларації в Електронному кабінеті платника здійснюється часткове автоматичне заповнення податкової декларації на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб, та відомостей про об’єкти нерухомого чи рухомого майна.

Крім того, Олена Мельник інформувала дозвонювачам про правові наслідки легалізації найманої праці та рекомендувала регулювати відносини між працівником і роботодавцем оформлюючи трудовий договір, який є запорукою соціальних гарантій громадян.

В ході сеансу зв’язку платники отримали відповіді на всі запитання.

Залишаємось на зв’язку:
Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua 
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області
https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast