Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Фастівській ДПІ відбулася зустріч з платниками податків за участі начальника відділу з надання адміністративних та інших послуг Інни Кудь на тему: "Переваги листування з ДПС онлайн через Електронний кабінет"

, опубліковано 20 червня 2024 о 19:15

Під час зустрічі Інна Кудь ознайомила присутніх з наказом Міністерства фінансів України від 14.07.2017 року № 637 (із змінами та доповненнями) «Про затвердження Порядку функціонування Електронного кабінету». Розповів, що Електронний кабінет - це інформаційно-комунікаційна система, створена для забезпечення реалізації платниками податків та державними органами своїх прав та обов’язків. Платники податків отримали роз’яснення щодо функціонування Електронного кабінету: відкритої частини (вхід до якої здійснюється без ідентифікації користувача) та приватної частини.

Платники податків дізналися, що листуватися з органами ДПС можна через меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету. Інформацію щодо отримання та реєстрації листа в органі ДПС користувач може переглянути у вкладці «Вхідні документи» меню «Вхідні/Вихідні документи» приватної частини Електронного кабінету, відправлені листи – у вкладці «Відправлені документи» меню «Вхідні/Вихідні документи». 

Для подання заяви про бажання отримувати документи через Електронний кабінет, необхідно: зайти на сторінку Електронного кабінету платника за адресою: cabinet.tax.gov.ua, авторизуватися з використанням електронного цифрового підпису, заповнити та надіслати заяву за формою j/f1391602.

Фахівець ДПІ звернула увагу платників податків, що в умовах дії воєнного стану найбільш зручною та безпечною є можливість отримання послуг дистанційно, використовуючи електронні сервіси ДПС. Електронний кабінет має безліч переваг у роботі, зокрема: унеможливлення помилок в обов’язкових реквізитах поданої декларації, можливість здійснення перевірки складеного звіту, отримання квитанції про прийняття органами ДПС надісланого звіту, можливість перегляду інформації про стан розрахунків з бюджетом, можливість подавати заяви та отримувати в електронному вигляді довідки про відсутність заборгованості та інше.

Для зручності платників податків Електронним кабінетом можна користуватись цілодобово як з комп’ютера так і зі смартфона. Сервіс працює безкоштовно. 

За результатми проведеного заходу, домовились продовжувати взаємодію між податковою службою та платниками податків Фастівщини з метою популяризації електронних сервісів ДПС серед бізнесу та громадян.

Залишаємось на зв’язку:
Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області
https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast