Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До місцевих бюджетів платники Київщини спрямували 8,7 млрд грн

, опубліковано 08 липня 2021 о 13:48

Одним із важливих джерел доходів бюджетів органів місцевого самоврядування є місцеві податки і збори. У січні – червні 2021 року до місцевих бюджетів від платників податків надійшло 8,7 млрд гривень. Про це повідомила начальник ГУ ДПС у Київській області Олена Виноградова. Вона зазначила, що порівняно з відповідним показником минулого року, показник зріс на 21% або півтора мільярди гривень.

Найбільше коштів для розвитку місцевих громад внесено платниками податків Бучанського району – 2 млрд грн, Білоцерківського – 1,3 млрд грн та Броварського – 1,2 млрд грн.

У розрізі основних платежів наразі до місцевих скарбниць сплачено 5,7 млрд грн податку на доходи. Темп приросту при цьому склав 23%, тобто додатково надійшло більше 1 млрд грн.

Платники податку на землю за півроку спрямували 743,3 млн грн, додатково наповнивши скарбниці на 66 млн грн у порівнянні з минулочіним показником.

Також платниками пристоличного регіону внесено 288,7 млн грн. податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. При цьому збільшено темпи зростання на 39%, що у грошовому вираженні дорівнює 81 млн гривень. 

5,6 млн гривень сплатили власники елітних автомобілів у рахунок транспортного податку. При цьому, юридичні особи поповнили місцеву казну на 3,1 млн грн, фізичні – 2,5 млн гривень.

Майже на 19% або на 207 млн гривень збільшились надходження зі сплати єдиного податку: піврічний внесок від малого та середнього бізнесу наразі дорівнює 1,3 млрд гривень.

Збільшились надходження також зі сплати акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизними товарами на 26%, а сума, що надійшла до бюджетів складає майже 300 мільйонів гривень.