Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Коли ліцензії на виробництво, зберігання, оптову та роздрібну торгівлю пальним можуть бути анульовані?

, опубліковано 01 листопада 2021 о 10:41

Головне управління ДПС у Київській області наадує, що порядок видачі та анулювання ліцензії на виробництво, зберігання, оптову та роздрібну торгівлю пальним встановлений Законом України № 481/95-BP «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» (далі - Закон №481).

Відповідно до ст. 3 та ст. 15 Закону № 481, ліцензія анулюється шляхом прийняття органом, який видав ліцензію, відповідного письмового розпорядження на підставі, зокрема:
     заяви суб’єкта господарювання;

     рішення про скасування державної реєстрації суб’єкта господарювання;
     несплати чергового платежу за ліцензію протягом 30 календарних днів від моменту призупинення ліцензії;

     рішення суду про встановлення факту фальсифікації суб’єктом господарювання  алкогольних напоїв або тютюнових виробів, або пального;
     отримання від уповноважених органів інформації, що документи, копії яких подані разом із заявою на отримання ліцензії, не видавалися/не погоджувалися такими органами;

     встановлення факту подання заявником недостовірних даних у документах, поданих разом із заявою на отримання ліцензії.

Ліцензія анулюється та вважається недійсною з моменту одержання суб’єктом господарювання письмового розпорядження про її анулювання.
Звертаємо увагу, що законодавством не передбачено повернення коштів у разі дострокового анулювання ліцензії на виробництво, зберігання, оптову та роздрібну торгівлю пальним.