Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники податків Київської області сплатили до місцевих бюджетів 13,1 млрд грн

, опубліковано 07 вересня 2022 о 12:03

За інформацією, наданою в.о. начальника податкової служби Київщини Юліаною Козаченко, у січні - серпні 2022 року платники податків пристоличного регіону сплатили до місцевих бюджетів 13,1 млрд грн. Цей показник перевищує  надходження відповідного періоду минулого року на 263,4 млн грн.

Зокрема, за зазначений період платники забезпечили місцевим бюджетам майже 9 мільярдів гривень податку на доходи фізичних осіб, збільшивши надходження на 9% або 752,3 млн грн порівняно з аналогічним показником минулого року.

У розрізі надходжень від сплати майнових податків питому вагу має плата за землю: з початку року землевласники та орендарі спрямували до бюджетів 785,8 млн грн. У свою чергу, власники нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки сплатили 362,8 млн грн, елітних автомобілів – 4,4 млн грн транспортного податку.

Представники малого та середнього підприємництва забезпечили місцевій казні на 5% більше, аніж торік у відповідному періоді. Станом на 1 вересня поточного року від сплати єдиного податку надійшло 2 мільярди гривень, що на 99,2 млн грн перевищує показник січня-серпня 2021 року.

Сплата акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів принесла місцевим бюджетам  330,3 млн  грн.

«Війна спричинила суттєвий вплив на всі сфери життєдіяльності нашого суспільства. Незважаючи на всі наявні виклики, громади все ж спромагаються залучати нові джерела додаткових резервів, а також економно та раціонально використовують наявні кошти. Розуміючи всю складність нинішньої ситуації, ми щиро вдячні фінансово дисциплінованим представникам бізнес-спільноти, котрі як ніколи розуміють всю важливість сплати податків, за рахунок яких наповнюються місцеві бюджети, а отже і здійснюються видатки на соціальний та економічний розвиток самих територіальних громад», - зазначила Юліана Козаченко.