Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Критерії ризиковості платника ПДВ

, опубліковано 07 вересня 2022 о 12:12

Головне управління ДПС у Київській області інформує, що відповідно до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН, затвердженому Постановою КМУ від 11.12.2019 №1165 ризиковими визнаються платники податку, які відповідають  таким критеріям ризиковості платника ПДВ:

- За інформацією, наявною в контролюючих органах, такого платника :

зареєстровано/перереєстровано на підставі недійсних, втрачених/ загублених та підроблених документів;

зареєстровано/перереєстровано фізособами з подальшою передачею у володіння/управління неіснуючим, померлим, безвісти зниклим особам.

-За інформацією, наданою фізособами, такого платника:

зареєстровано/перереєстровано фізособами, що не мали наміру провадити фінансово-господарської діяльності/здійснювати свої повноваження;

 зареєстровано/перереєстровано та ним проваджено фінансово-господарську діяльність без відома і згоди його засновників і призначених у законному порядку керівників .

- Платник ПДВ - ЮО не має рахунків у банківських установах, крім рахунків в органах Казначейства (крім бюджетних установ).

- Платник ПДВ не подав контролюючому органу податкову звітність з ПДВ за два останні звітні періоди.

- Платник податку на прибуток не подав контролюючому органу фінансову звітність за останній звітний період.

- У контролюючих органах наявна податкова інформація що визначає ризиковість здійснення господарської операції, зазначеної в поданих для реєстрації ПН/РК.

У разі встановлення відповідності платника податку хоча б одному з критеріїв ризиковості, комісія регіонального рівня приймає рішення про відповідність платника критеріям ризиковості.

Якщо за результатами автоматизованого моніторингу платник, яким складено ПН/РК, відповідає хоча б одному критерію ризиковості, реєстрація таких ПН/РК зупиняється.

Комісія регіонального рівня розглядає питання виключення платника з переліку ризикових у разі виявлення обставин/отримання інформації, що свідчать про невідповідність його критеріям ризиковості та/або отримання інформації та копій відповідних документів від платника, що свідчать про невідповідність такого платника податку критеріям ризиковості.

Рішення про невідповідність критеріям ризиковості платник отримує в електронному кабінеті в день його прийняття.